Sziluett Mozgásstúdió Mosonmagyaróvár
Kapcsolat Facebook
Sziluett Mozgásstúdió MosonmagyaróvárSziluett Mozgásstúdió MosonmagyaróvárSziluett Mozgásstúdió Mosonmagyaróvár

AVIVA-módszer


Aviva Gabriella Steiner életrajz

Aviva Gabriella Steiner 1930-ban született Budapesten. Szülei Bicsérdi Béla tanítványai voltak, természetes életmódot folytató vegetáriánusok, az ország élsportolói közé tartoztak. Már gyermekkorában szülei révén közel került a sporthoz, akrobatikával foglalkozott, balettot tanult. Vegetáriánus szülei a tornában, úszásban láttak minden gyógyító erőt, így sikerült neki is kigyógyulnia az 5 éves korában szerzett makacs betegségéből. 1946- ban, 16 évesen árván maradt, Palesztinába került. Az izraeli Ben Semen iskolában tanult. Többek között tanítványa volt Gertrud Krausznak az izraeli opera tánctanárnőjének, valamint a Tel-Aviv-i operaházban táncolt, a Testnevelési Főiskolán, gimnasztika szakon diplomázott. A gyógyítás érdekelte, ebben az irányban képezte magát. Az orvosi egyetemen szabad hallgatóként anatómiát és fizikoterápiát tanult. A paralízisjárvány idején Adler professzor mellett dolgozott a Hádásszáh egyetemi kórházban.


A módszer kialakulása

Aviva Gabriella Steiner, a módszer szülőanyja sokéves kutatómunkája során olyan gyakorlatokat szeretett volna találni, amivel a  nők uralhatják  menstruációs ciklusukat. Már majdnem lemondott céljáról, mikor a véletlen közbeszólt.1966-ban tornavendégeinek szánt bemelegítő gyakorlatok menstruációt hoztak a nők többségének. Ismét több évtizedes kutatómunka következett. Egy tökéletes gyakorlatsor született, ami nem csak a menstruációs ciklust szabályozza. Segítségével már a világon több száz baba született olyan családokban ahol régóta vágytak a gyermekáldásra, valamint esélyt adott nőknek, akik nőgyógyászati problémájukra más úton nem találtak megoldást.

Az Aviva Módszert Tóth Lívia hozta hazánkba, melynek segítségével már itthon is sok nő ért el eredményt, lépett a gyógyulás útjára, sok család lett hangos a gyermekzsivajtól.

A módszer elismertsége:
International Patents Office (Nemzetközi Szabadalmi iroda)
National Council for Research and Development (Országos  Kutató és Fejlesztő Tanács) Tel- Aviv
UN World Healt Organization (WHO=Az ENSZ Világ Egészségügyi Szervezete) Genf, Svájc
Population Crisis Committee (Túlnépesedési Válság Bizottság, Washington, D.C., USA


Az AVIVA Módszer lényege

A gyakorlatok hatására hormonális változás jön létre a szervezetben. Az alhas, a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával fokozódik a vérkeringés, és az így felserkentett vérkeringés több oxigént, vitamint, hormont és létfontosságú anyagot juttat a nemi mirigyekbe és a nemi szervekbe. A helyesen működő nemi szervek egészséges információt küldenek a központi hormonális szabályzóba, ennek kapcsán a hipofízis is a megfelelő hormonokat juttatja a vérkeringésbe. A mozdulatsorok végzése során létrejött altesti vérbőség oldja a petevezetékek letapadását, így megszüntetheti az ebből eredő meddőség okát.

A gyakorlatok végzése megerősíti a méh izomzatát, így az alkalmassá tehető többszöri vetélés után is egészséges magzat kihordására. A normalizált hormonháztartás megnöveli az ovulációs ciklusok számát, a megerősített méh több esélyt ad a harmonikus várandósághoz, és a gondtalan szüléshez. A speciális torna, legtöbb esetben hormonszint rendeződés következtében megoldást kínál a hormonális eredetű súlytöbblettel rendelkezőknek, a klimax kellemetlen kísérő tüneteitől szenvedő nőknek, elkerülhető a hőhullám, a depresszió, hüvelyszárazság, szőrösödés, inkontinencia, és csontritkulás.

A torna alkalmazkodik a természet törvényeihez, ezért a gyakorlatok végzése nem hoz menstruációt egy kislánynak vagy nagyon idős asszonynak. Termékeny, egészséges nő is csak havonta egyszer fog menstruálni, még ha naponta végzi is a gyakorlatokat. A módszer lehetőséget ad, hogy teljes szépségében megéljük nőiségünket, sokáig nők maradhassunk!


A férfiaknak az alapgyakorlatok, valamint a férfiaknak kifejlesztett speciális gyakorlatok segítséget, vagy megoldást jelentenek prosztata problémák, vizelési gondok, potenciazavarok és az ebből kifolyólag keletkező depresszió, csökkent vitalitás esetén. A tapasztalatok alapján megoldhatóak az elégtelen spermiumszámtól szenvedő férfiak problémája is.  A gyakorlatok növelik az energiaszintet, fokozzák a kedélyállapotot, regeneráló hatással bírnak. A módszer segítségével sokáig megélhető a teremtő férfi energia!


Miben segíthet az Aviva Módszer?

A gyakorlatok rendszeres végzése a következő esetekben segíthet nőknek:

 • Fájdalmas menstruáció és PMS tünetek megszüntethetőek.
 • Túl rövid, rendszertelen, vagy évenkénti kevés ciklus esetén segíthet.
 • Elősegítheti a menstruációt, ha természetes úton még nem, csak fogamzásgátló gyógyszerrel idézték elő.                                       
 • Menstruáció időtartamának lerövidítése (ha több mint3-5 nap), vérzés mennyiségének csökkentése.
 • Hormonális működésből eredő túlsúly (akár havi 2.5kg ideális fogyás).
 • Indokolatlan tejelválasztás (galactorrhea) megszüntethető.
 • A módszer felkészít a vetélés utáni várandósságra.
 • A fogamzó képesség visszaállítható.
 • Ovuláció érhető el.
 • Frigiditás megszüntethető, a libidó növelhető.
 • Megerősíthető és rugalmassá tehető a méh izomzata.
 • Inkontinencia problémák esetén nyújthat segítséget.
 • Lesüllyedt méh, hüvely egészséges helyzetbe visszaállítható.
 • Változókori tünetek, depresszió, hüvelyszárazság, szőrösödés megszüntetése, csontritkulás folyamatának lassítása. 
 • A fokozott vérellátás gátolja az elsavasodást.
 • Cisztától, poliptól már számtalan nő szabadult meg, sokuknak csökkent a miómája.
 • Növeli az energiaszintet, fokozza a kedélyállapotot, regeneráló hatással bír.

A férfi és az általános gyakorlatok rendszeres végzése a következő esetekben segíthet férfiaknak

 • Enyhülést hozhat a prosztata megbetegedésekből fakadó kellemetlenségekre.
 • Herevisszér, herefájdalom esetén nyújthat segítséget.
 • Ondóvezeték elzáródásnál egyes esetekben hatékonyan segíthet.
 • Megszüntetheti a potenciazavarokat.
 • Impotencia esetén segíthet.
 • Spermiumok életképességét, számát eredményesen növeli.
 • Segít elkerülni a székrekedés, inkontinencia okozta problémákat.
 • Hatásos a fennálló egészségügyi problémákból fakadó depresszióra is.
 • A fokozott vérellátás gátolja az elsavasodást.
 • Növeli az energiaszintet, fokozza a kedélyállapotot, regeneráló hatással bír.


A módszer elsajátítása

A módszer gyakorlatait 4 órás tanfolyam keretében lehet elsajátítani. Tanfolyam után a gyakorlatokat otthon is el lehet végezni, viszont ha valaki nem szeret vagy nem tud egyedül tornázni, akkor a fenntartó, begyakorló órákon kap segítséget,  a  mozdulatok pontos, alapos kivitelezéséhez, hogy  meghozzák a kívánt eredményt. Begyakorló órákat heti rendszerességgel tartok.

 • Ovulációs gyakorlatok 2 órás tanfolyam,
 • szülés utáni regeneráló torna gyakorlatai 2 órás tanfolyam,
 • inkontinencia elleni torna mozdulatai  2 órás tanfolyam keretében sajátíthatóak el.
 • Férfiak számára is 2 órás tanfolyamokat indítok. 

A tanfolyami csoportok előzetes bejelentkezés alapján indulnak.

Ovulációs gyakorlatok
Aviva Gabriella Steiner módszere tökéletesítése révén kifejlesztette azt a gyakorlatsort is, amely az alapgyakorlatok végzése mellet, összekapcsolva azokkal, kivételes eredményeket érnek el az ovuláció és fogamzás terén. Több oka lehet annak, hogy egy nő nem tud megfoganni, bár különleges szervi okát nem találják. Többek között: hormonális rendszertelenség, szűk és összetapadt petevezeték, feszültség, savasság stb.. A gyakorlatok ugyancsak a felserkentett vérkeringés és hormonszint optimalizálás révén érik el hatásukat. Általában vérkeringésünkben  5 liter vért áramoltatunk, a mozdulatokkal viszont ez megnőhet akár 17 literre. A gyakorlatsorok kellemes, kiegyenlített ritmusúak, oldódik a feszültség, csökken a stressz szervezetre kifejtett blokkoló hatása. A felmelegedett alhasi zóna az egész szervezetben kiegyenlített, oldott állapotot hoz létre, jótékony hatású energia koncentrálódik a szervekbe, regenerálódik a test.

Szülés utáni torna
A szülés és az egészséges baba, nagy öröm és boldogság mind az anyának, mind a családnak. Sok energiára, és az anyuka erőtartalékai mozgósítására van szükség a kis jövevény táplálásához, megfelelő ellátásához. Ez az időszak örömteli és boldog csak úgy lehet, hogy az anya megfelelően regenerálódik testileg és lelkileg is. Az ideális táplálkozás, testmozgás, kiegyensúlyozott és nyugodt környezet, mind fontos összetevője a harmonikus és egészséges anya-gyermek kapcsolathoz. A szülés utáni testmozgás elősegíti a regenerációt, célirányos gyakorlatokkal támogatja a test, a hüvely és a gerinc rugalmasságának visszaszerzését. Fontos tudni, hogy a mozgás fiziológiailag mindig boldogsággal párosul, és így megelőzhető a friss anyukáknál oly sokszor előforduló depresszió. A szülés utáni mozdulatok az izmok nyújtására, a medencealapi izmok kondicionálására, és a gerinc mozgékonyságának fokozására irányulnak. Légzéssel összekapcsolva többszörösen fejtik ki jótékony hatásukat. A gyakorlatokat fokozatosan, saját testi igényeknek megfelelően ideális végezni.

Inkontinencia, változás kora, lesüllyedt méh, hüvely, és egyéb problémák megszüntetésére szánt gyakorlatok
Aviva Gabriella Steiner egyszerű módszerének 18 gyakorlata rendkívül hatékony inkontinencia, előreesett méh, lesüllyedt hüvely okozta problémákra is, azonban kifejlesztett még további 12 gyakorlatot melyek megerősítik módszerének hatásait. A gyakorlatok végzése biztosítja az altest szerveinek kielégítő vérellátását, a megfelelő vérkeringés biztosítja a szervek létfontosságú elemekkel való táplálását, regenerálását. A hormonok szervezetünkben jelen vannak a kor előrehaladtával is, csak kevesebb mennyiségben. A módszer a meglévő hormonokat aktivizálja, mozgásba hozza. Több kellemetlen jelenségtől szabadít meg - hőhullám, depresszió, hüvelyszárazság -, lassítja a csontritkulást, szép és fitt testtel, és energikus működéssel ajándékoz meg. A gyakorlatok végzése nőknél nem a menstruációt fogja visszahozni, hanem az optimális hormonális működés jótékony hatásait fogják magukon észrevenni. Megélhető a másodvirágzás, a második tavasz, az igazi női szépség és bölcsesség kora!

Férfiaknak szánt gyakorlatok
Aviva Gabriella Steiner munkája során felfigyelt módszere hatékonyságára a férfiak körében is. Sok lány és asszony látogatta óráit, akik párjukat is hozták magukkal. Kezdetben kíváncsiságból végezték a gyakorlatokat, majd ők is beszámoltak hatékonyságukról. Aviva kifejlesztette a férfiaknak szánt speciális gyakorlatokat is. Az egyszerű módszer 18 gyakorlata minden férfi számára végezhető, és rendkívül hatásos, de kiegészíthető a férfiaknak szánt további 12 gyakorlattal. Korunkban az agyonhajszolt, mozgásszegény életmód mellet gyakoriak a nemegyszer már fiatal korban jelentkező, egészségügyi problémák, amelyek több évtizeddel ezelőtt csak az idősebb korosztályt jellemezték. Prosztata- és potenciagondok, az ebből kifolyólag keletkező depresszió, csökkent vitalitás. Gyakran azonban az elégtelen spermiumszám, áll a családalapítás nehézségének hátterében. A mozgás növeli a sejtek energiaszintjét, a gyakorlatok eredményesen használhatóak az egészségkárosító tényezők kiküszöbölése mellett a fent említett problémáknál.Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.